Vang Pokemon in je achtertuin

Posted by in Games

pokemongoNintendo heeft recentelijk aangekondigd om zo nu en dan een smartphone game uit te brengen. Natuurlijk vinden wij dat behoorlijk cool aangezien Nintendo series als Mario, Pokemon en Zelda in hun bezit hebben. Toch zullen het niet de klassieke games zijn die op de smartphone gaan uitkomen. Nintendo brengt games uit die speciaal ontwikkeld zijn voor smartphones en ook gebruik maken van de smartphone-hardware. Zo is er nu dus Pokemon Go!

Pokemon Go is een samenwerking tussen Nintendo en Niantic. Misschien ken je dat bedrijf nog wel als de Google start-up die het hippe Ingress ontwikkelde. Ingress werkt met behulp van augmented reality en deze techniek is ook gebruikt voor Pokemon Go. In Pokemon Go kan jij door je dorp/stad lopen en met behulp van de camera in je smartphone Pokemon zoeken en vangen! Het leuke is dat de Pokemon echt gebruik maken van de omgeving. Zo zijn water-type Pokemon alleen in de buurt van water te vinden! Kan jij niet wachten om het spel te spelen? Check de Google Play Store of Itunes. Helaas wordt de game gefaseerd uitgebracht en is het niet voor iedereen mogelijk om de game te downloaden. Er zijn natuurlijk minder legale mogelijkheden om de game al wel te installeren maar daarvoor verwijzen wij naar onze grote vriend Google.

pokemongoplusAndere mogelijkheden in de game zijn het joinen van teams en het verslaan van Gym Leaders om een Gym te claimen. Deze Gym kan je vervolgens upgraden en levelen. Hoe hoger het level van de Gym hoe meer Pokemon je kan gebruiken om deze te verdedigen! Een extra mogelijkheid is de aanschaf van een kekke bluetooth gadget bij de game. De Pokemon Go Plus, deze gadget die je als een soort horloge draagt laat zien wanneer een Pokemon in de buurt is doormiddel van een LED lamp en vibratie. Ook zit er een knop op al is nog niet helemaal duidelijk wat je daar mee kan.

(Visited 32 times, 1 visits today)

Ook leuk: