Gratis games? Altijd hard!

Posted by in Games

hotslogoIn deze nieuwe rubriek praten we zoals de titel al een beetje verklapt over gratis games. In deze eerste editie bespreken we de nieuwe Blizzard game: Heroes of the Storm. Ben jij in het bezit van een Battle.net account dan is het mogelijk dat je deze game kan spelen. Officieel gezien is de game namelijk nog niet gereleased en moet je in de Beta terecht komen om de game te spelen. Gelukkig zijn er echt enorm veel mensen uitgenodigd voor de Beta en ondergetekende kan dan ook al met heel wat bekenden spelen. 

Heroes of the Storm is een MOBA(Multiplayer online battle arena), een game als Dota, League of Legends en Heroes of Newerth dus. Momenteel wil iedere gameontwikkelaar wel een van deze games uitbrengen gezien het succes van League of Legends en zo ook Blizzard. Opvallend is echter dat Blizzard de manier van spelen daadwerkelijk iets heeft veranderd. Bovendien kan je in de game met bekende figuren uit de Blizzard games spelen. Alle helden in de game komen uit andere games als: Warcraft, Starcraft, Diablo en zelfs The lost vikings.

heroesofthestorm

De basis van de game is hetzelfde als bij andere MOBA’s en maakt gebruik van 3 rijen waarin computergestuurde karakters richting elkaar bewegen om uiteindelijk te gaan vechten. Hiertussen kan je met jouw Held gaan vechten om zo langzaam richting de basis van je tegenstander te bewegen. Blizzard heeft echter meerdere maps ontwikkeld waarbij iedere map zijn eigen objectives en minigames heeft. Zo is er een map waarin je monsters in een mijn moet aanvallen. Beide teams krijgen vervolgens een groot monster om te helpen maar de gene die de meeste punten heeft gescoord in de mijn krijgt een sterker monster. In een ander level moet je een objective capturen om het vijandelijke team te vervloeken waardoor hun basisverdediging niet meer werkt. Het geeft een leuke twist aan het genre en zorgt ervoor dat een potje ook een stuk sneller verloopt. In Heroes of the Storm duurt een potje meestal tussen de 15 en 25 minuten.

Ga dus snel even kijken of jij ook Heroes of the Storm kan spelen want de game is het zeker waard!

(Visited 30 times, 1 visits today)

Ook leuk: